Kennisbank

Afspraakplanner
Roudle - meeting optimizer

In deze kennisbank zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen opgenomen.

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op met support@mobilitylabel.com en we helpen je graag verder!

de beste plek voor je afspraak vind je met de Roudle-afspraakprikker

Voer 2 tot 6 vertrekpunten in, ...

... en geef aan hoe iedereen reist.

Roudle berekent de beste plek
voor jouw afspraak of overleg

Ontdek de afspreekplek(ken)
met de laagste totale reistijd

inclusief reistijden,
eventuele wachttijden,
kosten en CO2-uitstoot

Kies de faciliteiten
rondom de beste locatie,...

....bekijk mogelijkheden,
adressen en routebeschrijvingen

…en deel de informatie
gemakkelijk met je gasten.

afspraakplanner

Je kunt kiezen tussen de invoer van een adres, postcode of woonplaats in Nederland, België of Luxemburg. Ook kleine delen van het grensgebied met Duitsland zijn als vertrekpunt in te voeren.

Let wel: OV-routeplanning werkt op dit moment alleen als er uitsluitend Nederlandse vertrekpunten zijn ingevoerd.

De afspraakplanner ondersteunt trein, bus, tram, metro en veerponten die onderdeel uitmaken van het reguliere openbaar vervoernetwerk (zoals de ponten over het IJ in Amsterdam). Op dit moment wordt alleen Nederlands openbaar vervoer ondersteunt. Wellicht volgt op een later moment ook openbaar vervoer in België of andere landen.

Onze afspraakplanner heeft eigen algortimes en software die speciaal voor dit doel zijn geschreven. Op basis van de ingevoerde vertrekpunten worden één of meer afspraakpunten gevonden met de laagste totale reistijd. Dit is niet per se in het midden of de meeste ‘eerlijke’ verdeling. Wel probeert onze routeplanner dat punt te vinden waarin je als groep zo min mogelijk reist.

Dat klopt. Op basis van de ingevoerde vertrekpunten worden één of meer afspraakpunten gevonden met de laagste totale reistijd. Dit is niet per se in het midden of de meeste ‘eerlijke’ verdeling. Onze routeplanner vindt dat punt waarin je als groep zo min mogelijk reist.

Bijvoorbeeld: Als 3 automobilisten uit Rotterdam, Den Haag en Enschede de beste plek voor een afspraak zoeken, dan zal het middelpunt ongeveer in Utrecht liggen, het punt met de meest eerlijke verdeling op de Veluwe, maar het punt waarin je als groep met elkaar de minste reistijd hebt ligt in de regio Rotterdam-Delft-Den Haag. Afspreken in het midden zal eerlijker zijn of voelen, maar tot (veel) meer reistijd (en kosten en CO2-uitstoot) leiden.

Als er OV-reizigers meedoen is de uitkomst vanzelfsprekend ook sterk afhankelijk van het OV-netwerk, dienstregelingen, aansluiting en overstaptijden.

Jazeker,

Eén van onze drijfveren bestaat uit het helpen voorkómen van onnodige kilometers, want de meest duurzame kilometer is de niet gereden kilometer.

Vóórdat je gaat plannen: Stel jezelf bijvoorbeeld eens de vraag of een overleg écht nodig is. En als een overleg écht nodig is, is dat dan met deze groep mensen nodig of kan het ook met een kleinere groep? Klopt de frequentie of kan het ook minder frequent? En áls je een overleg nodig hebt, moet dat dan face-to-face, of kan het ook wel een keer telefonisch of via videoconference?

En áls het face-to-face moet, bedenk dan goed op welke locatie en hoe iedereen daar naartoe reist (fiets, OV of auto). En áls mensen voor auto kiezen, is ridesharing nog een mogelijkheid.

Voor dit soort afwegingen hebben we de ‘mobiliteitsladder van duurzaam overleg gemaakt’. Hangt die al bij jou op kantoor?

De afspraakplanner toont per afspreekpunt ook de totale CO2-uitstoot die vrijkomt bij het reizen naar dit afspreekpunt. De afspraakplanner rekent met de actuele gemiddelde CO2-waarden van www.co2emissiefactoren.nl behorend bij een gemiddelde Nederlandse auto en gemiddeld Nederlands OV. Deze lijst is tot stand gekomen door een samenwerking tussen SKAO, Stimular, Connekt, Milieu Centraal en de Rijksoverheid samen met diverse experts.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om eigen waarden in te voeren van de verschillende deelnemers.

Uw privacy is vanzelfsprekend erg belangrijk voor ons. Een belangrijk uitgangspunt bij het plannen van afspraken in Roudle, is dat wij standaard géén persoonsgegevens verwerken. Bij correspondentie met ons, nieuwsbrieven en proefaccounts leggen we vanzelfsprekend wel enkele gegevens vast voor de goede uitvoering hiervan.

In ons privacyverklaring leest u hier meer over.

Jazeker,

Wij maken dedicated afspreektools voor werkgevers in de huisstijl van het bedrijf, standaard out-of-the-box, of desgewenst aangevuld met bedrijfsspecifieke functies en mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de eigen locaties van het bedrijf.

Gebruikt u onze standaard afspraakplanner, dan zijn dit onze jaartarieven voor een bedrijfsbreed te gebruiken afspraakplanner:

tot 1.000 medewerkers: € 750,-
1.000 tot 2.000 medewerkers: € 1.000,-
2.000 tot 5.000 medewerkers: € 2.000,-
5.000 tot 10.000 medewerkers: € 3.000,-

U ontvangt hierbij een eigen URL waar u bijvoorbeeld vanuit uw intranet naar kunt verwijzen. Standaard komt de Roudle-afspraakplanner met een beperkte huisstijl-customization (huisstijlkleur, logo en eventuele headertekst en links).

Op dit moment bieden wij alleen zakelijke abonnementen aan, waarbij (grotere) bedrijven een abonnement afsluiten voor gebruik door al hun medewerkers.

We zijn ons er van bewust dat Roudle ook regelmatig gebruikt wordt voor het plannen van privé-bijeenkomsten, etentjes of uitjes. Helaas bieden we op dit moment nog geen diensten aan particulieren. Dit heeft vooral te maken met het ontbreken van makkelijke, efficiënte manieren om kleinschalige betalingen, licenties en inlogcodes te beheren. Wellicht verandert dit in de toekomst, dus houd onze website en twitteraccounts in de gaten.

Waarom de Roudle-afspraakplanners voor úw bedrijf?

De belangrijkste argumenten op een rijtje

 • Kosten besparen

  Uw afspraakplanner rekent voor al uw medewerkers uit op welke plek zij hun afspraken het beste kunnen plannen. De gemiddelde brandstofbesparing hiervan ligt gewoonlijk tussen de 15% en 25%. Datzelfde geldt voor de besparing in reistijd/werktijd.

 • CO2 besparen

  Eén van de slimste manieren om aan uw duurzaamheidsdoelstellingen te werken is het vermijden van overbodige kilometers. Daar waar het ombuigen van modaliteitskeuzes soms grote gedragsveranderingen vraagt, is het veel makkelijker uw medewerkers mee te krijgen in het voorkómen van reistijd en kilometers: Niemand staat immers voor zijn plezier in de file.

 • Faciliteren 'Het Nieuwe Werken'

  Steeds meer bedrijven stappen over op Het Nieuwe Werken. Tegelijkertijd is de omslag naar écht plaats- en tijdonafhankelijk werken veel méér dan het reduceren van het aantal werkplekken en het uitdelen van laptops. De Roudle-afspraakplanners helpen uw medewerkers in het slimmer invullen van écht plaatsonafhankelijk werken en het ontdekken van handige en leuke meeting-locaties: Lang niet elke meeting tussen medewerkers uit verschillende regio’s hoeft tenslotte op het hoofdkantoor plaats te vinden.

 • Gemak Medewerkers

  Het plannen van afspraken is voor veel medewerkers een tijdrovend proces. Het vinden van de juiste combinatie van tijd, ruimte in de agenda’s, reistijden en locatie, is voor veel kenniswerkers, secretaresses of managers een flinke puzzel. Slimme tooling faciliteert dit proces en spaart tijd en geld.

 • Maatschappelijke bijdrage aan filereductie

  Veel bedrijven worstelen met landelijke en lokale bereikbaarheidsissues, maar zijn er tegelijkertijd zelf mede-veroorzaker van. Steeds meer organisaties zijn in het kader van hun MVO-beleid bezig met het in balans brengen hiervan en onderzoeken hoe ook zij een bijdrage kunnen leveren aan fileproblematiek, spitsmijden en regionale bereikbaarheid. Door op slimmere locaties en tijdstippen af te spreken staan uw medewerkers minder in de file en dragen er dus ook minder aan bij.

reistijd, kosten en CO2 besparen begint met de smart mobility tools van MobilityLabel

Slim afspreken met de Roudle-afspraakprikker